systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Stickade jeans

ByxorSkapad av Systickan 2008-01-04 23:25
Blog Image
Blog Image
Äntligen är de här underbara stickade jeansen i Rowans bomullsgarn Demin klara, gratismönster (Knitty Blu) från www.knitty.com hittar du här.

Jag gjorde stlk 12-18 mån till C som nu är 14 mån men tycker nog att de blev i minsta laget (efter tvätt och torktumling enligt instruktion i mönstret) - dessutom fick jag göra dem ett par cm längre innan linningen för jag tyckte de blev lite korta i grenen, var får man allt tålamod ifrån? Trots att jag längtat efter att göra/få klart dessa små underbara jeans så måste jag ändå säga att det var lite strul innan de blev klara. Byxorna är gjorda i två delar, vilka jag råkade göra likadana första gången (!) istället för "motsatta", dvs. ett höger- och ett vänsterstycke så att det blir rätt i grenen när de sys ihop. Den nedre kanten är stickad i slätstickning men med avigsidan utåt i en avvikande färg. Linningen utgörs av ett avigt varv, slätstickning ett antal varv, och sen ett till avigt varv högst upp (sen lite till slätstickning som är invikt och fastsytt invändigt för att bilda en kanal för resår). Innan man börjar med linningen ska man släppa en maska hela vägen ner och sen sticka upp den igen men med två maskor i taget vartannat varv - för att på så sätt få en fejkad sidsöm. Innan de sys ihop broderar man fickor, gylf och knapp med ett broderigarn (vilket jag gjorde) eller ett annat Rowan garn. Byxorna skulle även sys ihop med garnet man broderade med för att få stickningar även längs med sömmarna, men det var för tunt med broderigarnet (svårt att undvika "hål" vid sträckning) så jag sydde ihop dem med resterna av det blå denimgarnet.

Mitt tips - gör dem gärna i en stlk större!!!

Blog Image
Lägger till en översättningsnyckel på engelska sticktermer till svenska - hoppas den kan vara till hjälp.


  • Kommentarer(7)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Jonna 2008-03-09 20:30

De är underbara, du har imte möstret översatt?

Skapad av thea (www.kokalal.blogspot.com) 2008-02-20 22:42

Grymma!!

Jag och mamma kikade på dem i somras, men jag tror inte riktigt hon vågar ge sig i kast med dem. Och själv kan jag inte sticka, tyvärr...

Skapad av Systickan 2008-02-14 20:16

Tack för alla fina kommentarer!
Emelie låt svärmor göra dem...fast jag har börjat glömma bort att de var rätt jobbiga att få färdiga, nästan lite sugen på att göra ett par till och då en stlk större med extra längd i ben och grenhöjd. Lägger till en översättningsnyckel från engelska sticktermer till svenska - kan vara bra att ha.

Skapad av Emelie 2008-02-13 15:22

Du e ju otrolig Britta! Har spanat på stickade byxor för barn (mönster alltså) och tänkt. Jo... nog skall jag göra ett par... men tror snarare det blir svärmor som får uppdraget:-)
Kram Emelie och Sickan

Skapad av GOBLIgobli 2008-02-10 00:31

Helt underbara!! :-) Ser ju alldeles "riktiga" ut med fickor, gylf och allt. Superhärliga!

Skapad av tre små stjärnor 2008-01-25 12:21

Sablars vilka coola jeans!!!!

Skapad av Matilda 2008-01-21 13:27

Hej, vad fina dina jeans blev, jag har ett par hemma med som jag stickade till min dotter för ett par år sedan. Jag håller med att de är små i storlekarna, men man blir så glad av dem. Snart får jag plocka fram mina till dotter nummer två...tänk om man hade haft tålamod med ett par i vuxenstorlek...