systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Överdragsbyxor

YtterkläderSkapad av Systickan 2007-09-29 20:23
Blog ImageBlog Image
Idag hade vi bestämt att åka och plocka svamp. Ville testa min nya bärsele (Ergo) som jag kan bära C på ryggen med - men vilket väder! Regn, regn och regn. Sydde ett par överdragsbyxor i vaxat tyg och fodrade med tunn lakansväv. Det blev en lååååång lunch/fika på Taxinge Slott och en kort svamptur - och se det blev lite kantareller ändå! Och C kunde härja omkring en stund i skogen utan att bli blöt. Selen var superbra, C satt på ryggen och sov.

Tyget är från Dollys Tyger - fast det var ett par år sedan jag köpte det. Klippte ut lakansväv och sydde ihop alla tyglager på en och samma gång. Supersmidigt!

Mönster från boken "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år" av Hanne Meedom och Sofie Meedom, Form 3 men skippade sömsmån och tog bort ca 1,5 cm (totalt 3 cm) i yttersidan av byxan.

  • Kommentarer(6)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Doris Daisy 2007-10-31 09:18

Hej!

Vile bara säga att jag gilar overallen jättemycket! Vad duktig du är!

Skapad av mannagryn 2007-10-12 12:35

Hej, jag brukar ofta kolla in din blogg och har nu startat min egen under namnet mannagryn, hoppas att det går ba att jag länkar till din blogg. Amanda

Skapad av hemsytt 2007-10-08 14:27

hej!

tack för kommentaren i min blogg. Tuffa överdragsbyxor, meedoms mönster är ju enorma så du gjorde rätt i att ta bort 3cm. Du har sytt så mycket fint, länkar till dig.

Skapad av Systickan 2007-10-01 21:44

Hej Emelie!
Jag hittade inga trattisar men känner att jag måste ut snart igen....de finns nog fast de gömmer sig, men jag ska minsann hitta dem!

Skapad av Emelie 2007-10-01 20:54

Tjusigt! Svampbyxor!
Jasså, finns det svamp? Var på väg att leta höstkantareller i lördags men var inte lika modig som du och for på shopping i regnet istället... Har även hört att det inte finns trattisar i år...

Skapad av thea (www.kokalal.blogspot.com) 2007-09-29 23:48

Praktiskt! Jag håller på med ett par överdragsbyxor i bävernylon. Får se när det blir klart...