systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Rosa overall till gråa dagar

YtterkläderSkapad av Systickan 2007-09-29 20:12
Blog Image
Blog ImageJag har kommit till insikt - jag gillar rosa....

Overall i bävernylon (vindtätt) och brun fleece till foder från Dollys tyger på Norrtullsgatan i Sthlm (där hade de även blixtlåsen). Superbra mudd för ytterkläder hittade jag på Tygerverket på St Paulsgatan. Overallen blev bra men var rätt meckig att göra. På flärparna till luvan ska det vara kardborreband så att de går att stänga till ordentligt.

Mönstret är från Anita Gunnars "Sy till småbarnen, 50-122 cl" (ICA bokförlag). Mönstret var rätt märkligt eftersom grenen blev rätt kort men ben och ärmar var superlånga - fick korta dem flera cm och satte in en grenkil för att öka grenlängden lite. Mönsterbeskrivningen i boken var i övrigt rätt usel. Men coolt med egen overall!

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Systickan 2007-09-30 17:41

Så krångligt var det inte, det som tog tid var att fästa fleecefodret för hand...om jag syr en overall igen så tänker jag nog bara ha ett blixtlås och försöka sy fast fodret med maskin. Det känns som ett användbart plagg vilket ger lite extra energi när man ska sy. Det finns även mönster på overall i Gynthers "Nya barnkläder, 62-104 cm" och i Meedoms bok (tror jag).

Överdragsbyxor borde funka att göra i Åhlén's "mjukare" vaxdukar.


Skapad av Botilda 2007-09-30 13:23

Toppenfin! Jag tycker också att det är modigt att sy egen overall, vet inte varför egentligen. Men å så bra det blev. Kanske vågar jag med?

Överdragsbyxor har jag funderat på länge. Har tyg, men inte haft något behov än (mer än till mig själv som går runt med jeans i regnblöta lekparker...). Jag hittade just ett lim som man kan ha på sömmarna så att de blir vattentäta. Kan vara bra till overallen också kanske?

Skapad av thea (www.kokalal.blogspot.com) 2007-09-29 23:47

Jättehäftigt! Modigt att sy en overall. Jag håller med om att Gunnars bok har rätt konstiga mönster. Och man måste göra väldigt mycket själv för att få till dem.