systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Lädertofflor

Smått & gottSkapad av Systickan 2007-06-12 23:37

Blog ImageSmå tofflor i läder inspirerade av Bobux - superbra till att ge grepp för att krypa omkring på hala parkettgolv. Lädret hittade jag som stuvbitar i Gamla Stans Läderhandel på Lilla Nygatan i Gamla Stan. Till sulorna använde jag en läderbit som var "ruggad" på båda sidor som mocka, den bör vara rätt stadig. Sydde dem med minimal sömsmån (1-2 mm) på min vanliga symaskin, jag använde lädernål (det ska visst funka även med vanlig standardnål eller jerseynål) och polyestertråd.

1. Klipp ut delarna och ev. applikation till tåhättan.
2. Sy fast applikationen (jag använde en cirkel för att täcka över resårbandet som sen kommer att träs genom skårorna i tåhättan).
3. Sy fast resårdelen utanpå bakkappan. Resårdelen ska bilda en kanal för resårbandet.
4. Passa in tåhättan (räta mot räta) mot sulan och sy fast utan att nåla eftersom nålarna lämnar märken i lädret. Jag började högst upp (mitten) och sydde var sida för sig.
5. Sy fast bakkappan (som kommer att gå omlott med tåhättan).
6. Klipp till två smala resårband och trä resåren, med hjälp av en säkerhetsnål, genom skårorna i tåhättan och genom resårkanalen.
7. Sy ihop resårbandet, omlott.
8. Klart!

Delar med mig av mönstret som passar till min 7-månadersbaby. Kolla även mönster och beskrivning på dessa. Vore kul att få se era tofflor!!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.