systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Amningskudde

Smått & gottSkapad av Systickan 2007-04-30 12:59

Blog ImageBlog Image

Amningskudde som fungerar lika bra som sovplats - nyss hemkommen från BB (som på bilden) eller på flyget.

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Systickan 2007-08-13 21:59

Hej Eva! Jag hittade mönstret i en gravidtidning från slutet av förra sommaren, har tyvärr gett bort den...Men mönstret var superlätt. Kudden är vinkelrät, dvs. du ritar ut den utifrån ett hörn av tyget (dubbelvikt) - ca 78-80 cm lång och 29 cm bred. Runda alla hörnen med hjälp av en tallrik eller liknande. Jag gjorde en innerpåse i vanlig bomullsväv och fyllde med löst tovad ull som jag återvann från en "filt" som min syrra gjort....men enligt mönstret så kan du fylla med vadd eller kulor som man har i Saco-säck (var man nu hittar det?). Sen sydde jag ett fodral med ett ca 40 cm långt dolt blixtlås (sy fast först innan du syr ihop resten). I ändarna av fodralet sydde jag fast två flärpar (22 cm långa och 3 cm breda, dubbelvikt) för att kunna knyta ihop till en "sovplats". Lycka till! Hör av dig om du undrar över något.

Skapad av Eva 2007-08-02 13:52

Superfin amningskudde, tänkte själv försöka mig på att sy en egen. Är dock inte lika händig som du verkar vara, jag har själv bara sytt sängkläder till min bebis i magen. Har du något mönster till amningskudden som du skulle kunna lägga ut och vad har du stoppat den med, vadd?