systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Stickade jeans

ByxorSkapad av Systickan 2008-01-04 23:25
Blog Image
Blog Image
Äntligen är de här underbara stickade jeansen i Rowans bomullsgarn Demin klara, gratismönster (Knitty Blu) från www.knitty.com hittar du här.

Jag gjorde stlk 12-18 mån till C som nu är 14 mån men tycker nog att de blev i minsta laget (efter tvätt och torktumling enligt instruktion i mönstret) - dessutom fick jag göra dem ett par cm längre innan linningen för jag tyckte de blev lite korta i grenen, var får man allt tålamod ifrån? Trots att jag längtat efter att göra/få klart dessa små underbara jeans så måste jag ändå säga att det var lite strul innan de blev klara. Byxorna är gjorda i två delar, vilka jag råkade göra likadana första gången (!) istället för "motsatta", dvs. ett höger- och ett vänsterstycke så att det blir rätt i grenen när de sys ihop. Den nedre kanten är stickad i slätstickning men med avigsidan utåt i en avvikande färg. Linningen utgörs av ett avigt varv, slätstickning ett antal varv, och sen ett till avigt varv högst upp (sen lite till slätstickning som är invikt och fastsytt invändigt för att bilda en kanal för resår). Innan man börjar med linningen ska man släppa en maska hela vägen ner och sen sticka upp den igen men med två maskor i taget vartannat varv - för att på så sätt få en fejkad sidsöm. Innan de sys ihop broderar man fickor, gylf och knapp med ett broderigarn (vilket jag gjorde) eller ett annat Rowan garn. Byxorna skulle även sys ihop med garnet man broderade med för att få stickningar även längs med sömmarna, men det var för tunt med broderigarnet (svårt att undvika "hål" vid sträckning) så jag sydde ihop dem med resterna av det blå denimgarnet.

Mitt tips - gör dem gärna i en stlk större!!!

Blog Image
Lägger till en översättningsnyckel på engelska sticktermer till svenska - hoppas den kan vara till hjälp.


  • Kommentarer(7)//systickan.glimrande.se/#post66