systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Blus med stråveck

TröjorSkapad av Systickan 2007-09-08 13:33
Blog Image
Jag som inte skulle klä min dotter i rosa... (se Korsika-dräkten kan det bli mer rosa?) eller typiskt tjejigt. Men en liten blus i småmönstrad rosentyg med stråveck fram kunde jag inte motstå att göra. Äntligen fick jag anledning att pröva att göra stråveck (små sydda veck), tog lite tid men det var det värt. Stråvecken är sydda framtill i V-form från halsringningen. Tyget är ett fantastiskt tunt fint bomullstyg med små rosor (igen, det är något visst med små rosor ändå) som jag hittade på Tygverket på St Paulsgatan i Stockholm.

Modifierat mönster från Gynther's "Nya barnkläder 62-104 cm", "Kalasskjorta med stråveck". Jag tog ärmarna från "Skjorta med stråveck och spets" men gjorde de 2 cm bredare (klipp isär mönstret och lägg till 2 cm) och höjde ärmkullen 2 cm och förlängde 2 cm. Jag förkortade axeln 1,5 cm i ärmhålet för att få ärmen lite högre upp på axeln. Skjortan är också förlängd med 6 cm.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post54