systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Lekfilt

Smått & gottSkapad av Systickan 2007-05-30 20:11

Blog Image

Sydde en vändbar lekfilt av tyg från Åhléns med ett mellanlager av vadd. Tyget är på 1,40 cm bredd, vilket jag försökt utnyttja så mycket som möjligt av så jag köpte 1,40 cm i längd. Jag la tygerna på varandra (kvadrat) vek kvadraten diagonalt hörn mot hörn och sen ihop till en tårtbit. Mätte från spetsen så att jag fick en rundad bas så att jag när jag vecklade ut tårtbiten fick en cirkel. Sen la jag tygcirkeln som mått på vadden. La räta mot räta + vadd och sydde genom de tre lagrena. Lämnade en liten öppning för att kunna vända den ut och in. Sydde ihop öppningen för hand från rätsidan.

Tanken var att sätta öljetter runt om i kanten och trä ett snöre där för att kunna dra ihop den med leksaker i, som en påse - bra vid snabbstädning. Men, men, jag ångrade mig för C skulle säkert fastna i snörena när hon backar....

Så här ser filten ut på andra sidan....

Blog Image

  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post34