systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Nattlinne

PyjamasSkapad av Systickan 2008-09-15 23:02
Blog Image
Maj 2008

Nattlinne i trikåtyg från Jofotex. Modifierat (utställd och förlängd) tröjmönster från Meedoms bok "Sy och sticka till barn 0-3 år". Ärmarna är utställda med lite extra åtdragen muddkant för att få lite puff vid ärmslutet.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post75

Röd pyjamas

PyjamasSkapad av Systickan 2007-11-10 15:21
Blog ImageBlog Image
Här är en till pyjamas gjord efter samma mönster som den militärgröna (vilken hon för övrigt fortfarande kan ha, fast inte så länge till). Därför fick det bli en ny i röd mjuk trikå, som jag fyndat på Tradera. Eftersom tyget var så stretchigt så använde jag mönstret för stlk 68 men förlängde livet 3 cm och ärm- och benlängd efter stlk 80. Ökade även grenspetsen 0,5 cm. Mönstret är Form 1 med raglanärm i Meedoms fenomenala bok "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år". Jag hade slut på metalltryckknappar så jag sydde i tryckknappar i plast - vilket funkade bra det med. Brun muddväv som kant i ärm- och halsringning.

  • Kommentarer(4)//systickan.glimrande.se/#post61

Tvådelad pyjamas

PyjamasSkapad av Systickan 2007-05-07 20:41

Blog Image

Mönster från boken "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år" av Hanne Meedom och Sofie Meedom.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post27

Militärpyjamas med rosa muddfåll

PyjamasSkapad av Systickan 2007-05-05 11:28

Blog Image

Superbra mönster från boken "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år" av Hanna Meedom & Sofie Meedom. Lånade den på bibblan i Högalid (Hornsbruksgatan). Jag gjorde raglanärmar istället för vanliga. Benfållen sydde jag med täcksöm (alt. tvillingnål) med tråd i samma rosa färg som mudden.

  • Kommentarer(2)//systickan.glimrande.se/#post22