systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Elefanttröja

TröjorSkapad av Systickan 2008-09-15 23:43
Blog Image
Augusti 2008

Tröja i trikåtyg med elefanter från Jofotex (beställde via e-mail - funkade jättebra). Mönster från Meedoms bok "Sy och sticka till barn 0-3 år". Öppning med tryckknapp bak.

  • Kommentarer(4)//systickan.glimrande.se/#post79

Grön bomullsblus

TröjorSkapad av Systickan 2008-09-15 23:39
Blog ImageJuli 2008

Bomullsblus i tyg från Jofotex. Mönster från Solberg/Gynthers bok "Sy till barnen 0-4 år".

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post78

Carlatröja med korsstygn

TröjorSkapad av Systickan 2008-09-15 22:31
Blog Image
Blog Image
April 2008

Tröja i mjuk trikå från Nea Nobelle. Mönster från Ottobre Design 1/2007 med tryckknappar på axeln. Typsnitt till korsstygnen hittade jag här. Ritade först upp på rutat papper, prickade av rutorna på stramalj (en sorts väv som jag hittade i en garn/brodeributik). Strök på lite tunn trikåmellanlägg på insidan av tröjan och sen tråklade jag fast stramaljen på framsidan. Sydde korsstygnen, nästa gång ska jag använda färre trådar av broderigarnet, och sen klipper man bort stramaljen runt bokstäverna och drar bort stramaljtrådarna. Det var rätt kul att brodera, vi får se vad det kan tänkas bli nästa gång.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post71

Kanintröja

TröjorSkapad av Systickan 2008-01-23 23:01
Blog Image
Tröja i kanintrikå från jnydesign. Mönster från Meedoms bok "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år". Den här gången blev det med vanlig tröjärm istället för raglan som jag nästan alltid brukar göra. Ångrar dock att jag kortade ärmarna lite för mycket...Breda muddar i lite mer ribbad muddväv än vanligt. Muddväven är inköpt på Tygverket på St Paulsgatan i Sthlm. C var lite morgontrött vid fototillfället...

  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post69

Rödluvan

TröjorSkapad av Systickan 2007-12-20 22:44
Blog Image
Även jag har inspirerats av Gekkos superfina hoodiesar. Här är C i en röd hoodie i fleece som Klara fick i ettårspresent. C har redan en egen i brun fleece, men det kanske blir en röd så småningom...

Mönstret är modifierat från Meedom's tröja med raglanärm. Ärmen är lite rakare och sen är den förändrad framtill så att det blir en omlottröja med knyt under ärmarna. Luvan är ritad på fri hand. Ärm, hals och luva är kantad med elastisk röd snedslå inköpt på Söders Tyger i Stockholm.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post62

Turkos tröja

TröjorSkapad av Systickan 2007-09-08 15:20
Blog Image
Ännu en raglantröja från boken "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år" av Hanne Meedom och Sofie Meedom. Den här tröjan fick ett hål med tryckknapp bak i halsringningen på samma sätt som Kinatröjan. Ärmslut och halsringning är kantade med muddväv.

Blog Image

  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post55

Blus med stråveck

TröjorSkapad av Systickan 2007-09-08 13:33
Blog Image
Jag som inte skulle klä min dotter i rosa... (se Korsika-dräkten kan det bli mer rosa?) eller typiskt tjejigt. Men en liten blus i småmönstrad rosentyg med stråveck fram kunde jag inte motstå att göra. Äntligen fick jag anledning att pröva att göra stråveck (små sydda veck), tog lite tid men det var det värt. Stråvecken är sydda framtill i V-form från halsringningen. Tyget är ett fantastiskt tunt fint bomullstyg med små rosor (igen, det är något visst med små rosor ändå) som jag hittade på Tygverket på St Paulsgatan i Stockholm.

Modifierat mönster från Gynther's "Nya barnkläder 62-104 cm", "Kalasskjorta med stråveck". Jag tog ärmarna från "Skjorta med stråveck och spets" men gjorde de 2 cm bredare (klipp isär mönstret och lägg till 2 cm) och höjde ärmkullen 2 cm och förlängde 2 cm. Jag förkortade axeln 1,5 cm i ärmhålet för att få ärmen lite högre upp på axeln. Skjortan är också förlängd med 6 cm.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post54

Kinatröja

TröjorSkapad av Systickan 2007-08-14 10:35
Blog Image
Tröja i superfint trikåtyg som jag hittade på Tradera. Samma mönster som "Blommig trikåtröja". Kantad med muddväv.

  • Kommentarer(6)//systickan.glimrande.se/#post51
Nästa »