systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Mini Moopy

LeksakerSkapad av Systickan 2007-12-20 23:01
Blog ImageBlog Image
I våras hittade jag en länk via Knåpmodern till denna "Mini moopy", mönstret var gratis då men har nog varit rätt poppis så nu kostar det en slant (som tur var hade jag laddat ner filen när jag hittade den...). Här finns en hel del bilder på andra mini moppysar. Inte särskilt svår att göra, snarare beroendeframkallande. Den ena har fått en avtagbar tyllkjol. Moopysen på den övre bilden fyllde jag med bönor istället för vadd.


  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post63

Bläckfisk

LeksakerSkapad av Systickan 2007-08-12 22:45
Blog Image
Gjorde en bläckfisk häromkvällen. Fantastiskt kul att hitta på olika armar - jag blev som besatt, drog fram en massa tyger, fransar, band och pärlor. Försökte hitta material med olika struktur och mönster.

Kroppen är gjord av brun teddy på ena sidan och vaxduk på andra sidan och är lite stoppad. Jag började med att göra åtta olika armar....
1. Vit/guldig arm - fylld med en fryspåse som prasslar och en pingla längst ut.
2. Röd/vitpricking arm med ett resårband i och frans längst ut.
3. Turkos arm av fransat läder och ett tillklippt smalt band av vinröd läder påsytt på båda sidor.
4. Rosa/rödprickig arm av kalikå-velour. Stoppad med vadd och sydda sömmar tvärs över.
5. Genomskinlig arm av plast (köpt på Tygverket) kantad med brodyrsöm (äntligen fick jag användning av någon annan söm än raksöm eller zick-zack). Fylld med små silverfärgade pärlor från ett gammalt armband.
6. Lila arm av stickat tyg från en gammal tröja, röd frans. Fylld med träkulor med guldtråd emellan.
7. Brun/blommig arm i bomullstyg stoppad med vadd. Längst ut en nyckelring trädd i ett insydd bit rosa band.
8. Mönstrad arm i något slags fodertyg. Rynkad och längst ut en träkula insydd i randig trikå.

C blev jätteglad. Hon hittade den i fotändan på sin spjälsäng på morgonen och satt och pillrade på ögonen, pinglade med pinglan, drog i lila armen med kulorna i, pillade och bet på den genomskinliga armen med pärlorna osv. Helt klart en hit!

Mönster/inspiration hämtade jag från boken "Sy till mamma och baby" av Annacarin Villard.

  • Kommentarer(5)//systickan.glimrande.se/#post50

Apa?

LeksakerSkapad av Systickan 2007-08-11 15:02
Blog Image
Virkad apa (ögonen ska nog sitta längre ner, den här ser kanske mer ut som en ko eller nå´t). Virkad i bomullsgarnet "Tilda". Mönster från Made by you. Händer och fötter är stoppade men inte armarna och benen. Dottern verkar tycka att den är bra att hålla i och stoppar gärna apans hand eller fot i sin mun.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post49

Virkad fågelunge

LeksakerSkapad av Systickan 2007-06-29 14:38

Blog Image
En virkad "Nestling", mönster på denna och andra superfina amigurumidockor finns hos Made by you. Jag stoppade in en liten bjällra när jag fyllde huvudet så att det blev en skallra av den. Virkad i bomullsgarnet "Tilda".

Hittade dessa sidor med en massa bra tips och länkar om man blir eller är amigurumifrälst.

http://mittlillahus.blogspot.com/2007/02/amigurumi.html
http://malinmaskros.blogg.se/amigurumi.html

  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post43

Garnboll

LeksakerSkapad av Systickan 2007-05-30 17:50

Blog Image

Träffade en mamma med sin söta tiomånadersbaby i måndags. Babyns favoritleksak var en söndersnuttad garnboll i ett snöre som hon hittat på golvet hemma hos deras vänner (det verkar som "katt/hund-leksaker" funkar lika bra till barn....).

Jag var tvungen att pröva. Man klipper ut en cirkel i dubbelt papper och klipper ut ett cirkelhål i mitten (ok att göra ett klipp i ringarna för att lättare klippa hålet). Lägg ihop pappringarna. Linda garn tätt och jämnt runt ringen, genom hålet, tills hela ringen är täckt. Man kan linda flera varv om man vill ha en tät boll. Stick in en sax mellan pappskivorna och klipp upp garnet runt om. Bind ihop hårt med en bit garn mellan pappskivorna....Hittade en beskrivning i min syslöjdspärm från 3:e klass (!).

Blog Image

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post32

Petflaskeskallra

LeksakerSkapad av Systickan 2007-05-10 15:14

Blog Image

Makaroner i PETflaska - fick jag som tips av en mammakompis. En mycket uppskattad grej att pillra på. Jag färgade mina makaroner i ett par droppar karamellfärg och lite lite vatten i en kaffekopp, rörde om och la på tork.

  • Kommentarer(2)//systickan.glimrande.se/#post28

Fiskrensskallra

LeksakerSkapad av Systickan 2007-04-30 12:51

Blog Image

Mönster från boken "Kalle K och andra varelser du kan sy" (1982). Jag sydde ihop två olika tyger (röd och svart velour) innan jag la på mönstret. Ögonen (liten bit vit och svart velour) är påsydda för hand.

  • Kommentarer(2)//systickan.glimrande.se/#post12

Nalle i kanindräkt

LeksakerSkapad av Systickan 2007-04-30 11:56

Blog Image

Stickmönster från boken "Teddy Bears" av Debbie Bliss (finns på Adlibris, www.adlibris.se). Garn från Rowan "Cashsoft 4 Ply" finns på min favoritstickbutik Wincent Garner på Norrtullsgatan i Stockholm, www.wincentgarner.se.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post11