systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Gräsgröna velourbyxor och randig tröja

ByxorSkapad av Systickan 2008-09-15 22:48
Blog Image
April 2008

Byxor i velour från Nea Nobelle. Mönster från Meedoms bok "Sy och sticka till barn 0-3 år" (gjorde dem lite utsvängda nertill).

Grönrandig tröja i tyg från E-slöjd med rosa muddkant. Mönster från Meedoms bok, la till en öppning med tryckknapp baktill.

  • Kommentarer(2)//systickan.glimrande.se/#post73

Kamokalsong och lila tröja

ByxorSkapad av Systickan 2008-09-15 22:42
Blog Image
April 2008

Sköna kamokalsonger i mjuk trikå. Mönster från Åsa Lennartssons bok "Sy barnkläder av mjuka tyger 70-130 cl".

Lila tröja i trikå från E-slöjd. Mönstret är en body från Ottobre Design 5/2006 som jag gjorde som en tröja istället.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post72

Bruna muddisar

ByxorSkapad av Systickan 2008-09-15 21:41
Blog ImageBlog Image
Mars 2008

Påsk och mjuka muddisar i brun velour från Nea Nobelle. Bensluten och fickorna är kantade med lite kraftigare ribbad muddväv. Idén till fickorna fick jag från boken "Sy kläder av mjuka tyger" av Åsa Lennartsson.  • Kommentarer(1)//systickan.glimrande.se/#post70

Stickade jeans

ByxorSkapad av Systickan 2008-01-04 23:25
Blog Image
Blog Image
Äntligen är de här underbara stickade jeansen i Rowans bomullsgarn Demin klara, gratismönster (Knitty Blu) från www.knitty.com hittar du här.

Jag gjorde stlk 12-18 mån till C som nu är 14 mån men tycker nog att de blev i minsta laget (efter tvätt och torktumling enligt instruktion i mönstret) - dessutom fick jag göra dem ett par cm längre innan linningen för jag tyckte de blev lite korta i grenen, var får man allt tålamod ifrån? Trots att jag längtat efter att göra/få klart dessa små underbara jeans så måste jag ändå säga att det var lite strul innan de blev klara. Byxorna är gjorda i två delar, vilka jag råkade göra likadana första gången (!) istället för "motsatta", dvs. ett höger- och ett vänsterstycke så att det blir rätt i grenen när de sys ihop. Den nedre kanten är stickad i slätstickning men med avigsidan utåt i en avvikande färg. Linningen utgörs av ett avigt varv, slätstickning ett antal varv, och sen ett till avigt varv högst upp (sen lite till slätstickning som är invikt och fastsytt invändigt för att bilda en kanal för resår). Innan man börjar med linningen ska man släppa en maska hela vägen ner och sen sticka upp den igen men med två maskor i taget vartannat varv - för att på så sätt få en fejkad sidsöm. Innan de sys ihop broderar man fickor, gylf och knapp med ett broderigarn (vilket jag gjorde) eller ett annat Rowan garn. Byxorna skulle även sys ihop med garnet man broderade med för att få stickningar även längs med sömmarna, men det var för tunt med broderigarnet (svårt att undvika "hål" vid sträckning) så jag sydde ihop dem med resterna av det blå denimgarnet.

Mitt tips - gör dem gärna i en stlk större!!!

Blog Image
Lägger till en översättningsnyckel på engelska sticktermer till svenska - hoppas den kan vara till hjälp.


  • Kommentarer(7)//systickan.glimrande.se/#post66

Randiga minibyxor

ByxorSkapad av Systickan 2007-09-29 19:51
Blog Image
Ett par minimuddisar till en liten Emil så att han kan matcha sin halvkusin.

  • Kommentarer(1)//systickan.glimrande.se/#post57

Randiga hängselbrallor

ByxorSkapad av Systickan 2007-09-12 17:42
Blog Image
Väldigt randiga hängselbyxor i mjuk bomullsjersey. C verkade mycket stolt över fickan och de "glada" färgerna. Nästa projekt blir väl att hitta en passande tröja till....

Tyget finns på Tygverket på St Paulsgatan i Sthlm och mönstret är från Elsebeth Gynthers "Sy till barnen 0-4 år". Jag la till en ficka på magen och satte resår nertill. Istället för kantband runt hals/ärm så gjorde jag en infodring som jag vändsydde och med en stickning runt om.

  • Kommentarer(4)//systickan.glimrande.se/#post56

Byxa av mammas tröja

ByxorSkapad av Systickan 2007-06-20 10:55

Blog ImageBlog Image

Ett par smala byxor blev det av tröjans fram- och bakstycke.

Mönster på tights från boken "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år" av Hanna Meedom & Sofie Meedom. Finns på bibblan i Högalid (Hornsbruksgatan).

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post42

Muddjeans

ByxorSkapad av Systickan 2007-06-02 13:31

Blog Image

Muddjeans inspirerade av Nova Star Baggy Denim. Modifierat mönster från "Sy till Småbarnen" av Anita Gunnars. Tyg från Tygverket på Sankt Paulsgatan på Söder i Stockholm.

  • Kommentarer(4)//systickan.glimrande.se/#post36
Nästa »