systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Körsbär

YtterkläderSkapad av Systickan 2008-09-15 23:25
Blog Image
Juni 2008

Det skulle blivit en blus - men blev en jacka istället. Tyg från Reprodepot. Jackan har ett ok baktill och en liten bit in på framstycket. Bak- och framstycket är lite rynkade upptill vid oket. Två fickor framtill.

  • Kommentarer(1)//systickan.glimrande.se/#post76

Gul overall

YtterkläderSkapad av Systickan 2008-01-05 17:58
Blog ImageBlog Image
En till overall blev det, efter mönstret i Anita Gunnars "Sy till småbarnen 50-122 cl"- nu i stlk 92-98 cl (C är snarare 80 cl) eftersom den förra blev så kort i grenen. Fodrad med mörkröd fleece från Söders Tyger på Hornsgatan i Sthlm. Knallgul bävernylon (90 kr/m) från Dolly's tyger på Norrtullsgatan i Sthlm. Hittade inte någon röd tjockribbad mudd så det fick bli samma bruna som den rosa overallen hade.

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post67

Överdragsbyxor

YtterkläderSkapad av Systickan 2007-09-29 20:23
Blog ImageBlog Image
Idag hade vi bestämt att åka och plocka svamp. Ville testa min nya bärsele (Ergo) som jag kan bära C på ryggen med - men vilket väder! Regn, regn och regn. Sydde ett par överdragsbyxor i vaxat tyg och fodrade med tunn lakansväv. Det blev en lååååång lunch/fika på Taxinge Slott och en kort svamptur - och se det blev lite kantareller ändå! Och C kunde härja omkring en stund i skogen utan att bli blöt. Selen var superbra, C satt på ryggen och sov.

Tyget är från Dollys Tyger - fast det var ett par år sedan jag köpte det. Klippte ut lakansväv och sydde ihop alla tyglager på en och samma gång. Supersmidigt!

Mönster från boken "Barnkläder - sy och sticka till barn 0-3 år" av Hanne Meedom och Sofie Meedom, Form 3 men skippade sömsmån och tog bort ca 1,5 cm (totalt 3 cm) i yttersidan av byxan.

  • Kommentarer(6)//systickan.glimrande.se/#post59

Rosa overall till gråa dagar

YtterkläderSkapad av Systickan 2007-09-29 20:12
Blog Image
Blog ImageJag har kommit till insikt - jag gillar rosa....

Overall i bävernylon (vindtätt) och brun fleece till foder från Dollys tyger på Norrtullsgatan i Sthlm (där hade de även blixtlåsen). Superbra mudd för ytterkläder hittade jag på Tygerverket på St Paulsgatan. Overallen blev bra men var rätt meckig att göra. På flärparna till luvan ska det vara kardborreband så att de går att stänga till ordentligt.

Mönstret är från Anita Gunnars "Sy till småbarnen, 50-122 cl" (ICA bokförlag). Mönstret var rätt märkligt eftersom grenen blev rätt kort men ben och ärmar var superlånga - fick korta dem flera cm och satte in en grenkil för att öka grenlängden lite. Mönsterbeskrivningen i boken var i övrigt rätt usel. Men coolt med egen overall!

  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post58