systickan

systickan

Om bloggen

Här kommer jag att lägga ut bilder på de sy- och stickprojekt som ständigt pågår hemma hos oss, för att förhoppningsvis kunna ge inspiration till andra sy- och stickgalningar.


Kontakta mig på systickan@glimrande.se

Snorig prinsessa

KlänningarSkapad av Systickan 2008-09-15 22:54
Blog ImageApril 2008

C i en tunika/klänning i underbart manchestertyg. Min mormor sydde den till mig när jag var liten...

  • Kommentarer(0)//systickan.glimrande.se/#post74

Kanintunika

KlänningarSkapad av Systickan 2008-01-23 22:38
Blog ImageBlog Image
En omlottunika i det fina kanintyget från jnydesign. Mönstret är från Gynthers "Sy till barnen 0-4 år". Brun muddväv (remsa på 4 cm) som kantning (lite knepigt att få till övergången från kantningen av halslinningen till knyttamp). Hmm, små barn ska inte leka med eluttagen...

  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post68

Julklänning

KlänningarSkapad av Systickan 2007-12-20 23:07
Blog Image
En röd klänning i velour blir det till julen. Mönstret är än en gång raglantröjmönstret i Meedom's bok, fast förlängd och utställd. Ärmarna är utställda rätt mycket för att ge en liten puff nertill. Bak i halslinningen klippte jag ett litet hål och kantade med elastisk snedslå, därefter kantade jag hela halsen och lämnade en bit av bandet till att knyta med därbak. Även ärmarna kantade jag med samma band och sträckte det så mycket det gick för att få så mycket puff som möjligt. Allt krånglade när jag sydde den här klänningen + en liten som samtidigt drog i tyget....men den blev rätt ok till slut.

  • Kommentarer(1)//systickan.glimrande.se/#post64

Ettårsklänning

KlänningarSkapad av Systickan 2007-11-05 19:44
Blog Image
I sista stund blev det en ettårsklänning till slut. Sydd i ett gammalt tyg som legat i min mammas tygkista i en herrans massa år.....

Mönster från Gynthers bok "Nya barnkläder 62-104 cm". Inspirerad av Knåpmodern som ska ha stort tack för förvarningen om att halsringningen på mönstret var för litet. Jag klippte ur det lite och förlängde livet ett par cm.

  • Kommentarer(4)//systickan.glimrande.se/#post60

Tunika med tights

KlänningarSkapad av Systickan 2007-08-18 22:27
Blog Image
Visst är det väl konstigt att man sitter och måste sy klart en liten dräkt till C inför Korsikaresan istället för att packa....ja, ja nu är den klar. En tunika/kimono enligt mönster från Sy till barnen 0-4 år, förlängd och utställd med smalare ärmar och ett par tights/kalsonger enligt mönster från Åsa Lennartssons "Sy barnkläder av mjuka tyger 70-130 cl" (gjorde dem en stlk större eftersom trikån inte var så elastisk). Kantband av elastisk snedslå (funka jättebra - tack för tipset Gekko!). Tyg och kantband från MG-tyger.

Måste visa Korsikadräkten in action:

Blog Image

  • Kommentarer(4)//systickan.glimrande.se/#post53

Blommig klänning

KlänningarSkapad av Systickan 2007-06-13 11:00
Blog Image
Det är något visst med söta klänningar ändå. Här är en till i tyg från Reprodepot.com (tack för tipset Emelie!) och i samma modell som festblåsan...
Mönster på klänning och byxa från Kwik Sew´s "Sewing for Baby" av Kerstin Mårtensson.

  • Kommentarer(5)//systickan.glimrande.se/#post39

Omlottunika

KlänningarSkapad av Systickan 2007-06-01 12:26

Blog Image

En skön omlottunika inspirerad av "Att sy en gecko" . Modifierat mönster från boken "Sy till barnen 0-4 år" av Elsebeth Gynther och Bjarne Solberg. Jag utgick från mönstret på blus med snedknäppning och förlängde den med 12 cm och ställde ut den 4 cm på sidorna. Ärmarna gjorde jag 1 cm smalare än på mönstret. Kantad runt halsringning och knytband av brun muddväv. Invändigt sydde jag fast två tunna band för att knyta fast det underliggande framstycket.

  • Kommentarer(1)//systickan.glimrande.se/#post35

Festblåsor

KlänningarSkapad av Systickan 2007-05-30 19:42

Blog Image

Till morbrors bröllop blev det en liten festblåsa som matchade mammas. Tyg och fin spets från Tygverket på Sankt Paulsgatan på Söder i Stockholm. Mönstret är från Kwik Sew´s "Sewing for Baby" av Kerstin Mårtensson.

Blog Image

  • Kommentarer(3)//systickan.glimrande.se/#post33
Nästa »